Nieuws

Airberlin staakt vluchten door zieke piloten

Airberlin annuleert vandaag tientallen vluchten, vanwege een uitzonderlijk hoog aantal ziektemeldingen van hun piloten. Gisteren liet de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij weten vanaf 25 september te stoppen met haar Caribische vluchten.

Passagiers, die vandaag zouden vliegen, worden verzocht de status van hun vlucht te controleren voordat ze naar de luchthaven reizen. Passagiers die tickets voor geannuleerde vluchten hebben, krijgen andere reisopties aangeboden. Benadeelde passagiers worden vriendelijk verzocht niet naar het vliegveld te komen en het airberlin servicecentrum te bellen.

Airberlin staakt per 25 september haar vluchten op Curaçao, Cancun, Havana, Varadero, Punta Cana en Puerto Plata. Reizigers die na 15 augustus hebben geboekt, kunnen het geld kosteloos terug krijgen. Passagiers die het ticket voor die datum hebben gekocht. kunnen de ticketprijs niet terugvragen. De luchtvaartmaatschappij raadt passagiers aan contact op te nemen met de touroperator voor verdere informatie. Eerder maakte airberlin bekend ook per 25 september te stoppen met Abu Dhabi, Chicago, Los Angeles, Boston en San Francisco.

Partijen kunnen tot vrijdag 15 september bieden op de failliete luchtvaartmaatschappij, daarna zal er snel meer duidelijk zijn. Het laatste nieuws is dat de Duitse ondernemer Hans Rudolf Wöhrl naast – voor zover bekend – Lufthansa en Ryanair geïnteresseerd is in het failliete airberlin. De zakenman wil een bod van 500 miljoen euro uitbrengen, naar verluidt wil hij de Duitse luchtvaartmaatschappij in zijn geheel behouden.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Reisbranche op scheepsbezoek bij Seven Seas Explorer

Volgende bericht

Voigt Travel: meer chartervluchten naar poolcirkelgebied

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."