Nieuws

Airport Weeze begroet zijn 25-miljoenste passagier

Met vlucht FR 5715 uit Thessaloniki landde op woensdag 6 juni 2018 een heel bijzondere passagier op de luchthaven Weeze: Rudolf Henksmeier is de 25 miljoenste passagier van de luchthaven aan de Niederrhein. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber ontving de speciale gast direct na de landing met bloemen en een vluchtvoucher.

Deze begroeting zal Rudolf Henksmeier zeker nooit vergeten: de passagier uit Borchen in Oost-Westfalen was de 25.000.000 passagier op de luchthaven Weeze. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber en Ryanair Base Captain Martin Wielinga ontvingen Rudolf Henksmeier persoonlijk op het vliegveld. Henksmeier, die samen met zijn vrouw Bernette in de Ryanair-machine uit Thessaloniki zat, was verbaasd om de 25 miljoenste passagier van luchthaven Weeze te zijn en verheugde zich over de bloemen en een Ryanair vluchtvoucher, die Ludger Bebber hem overhandigde.

Voor de luchthaven is het passagiersjubileum niet alleen vanwege het indrukwekkende aantal passagiers bijzonder: “In mei vierden we het 15-jarig bestaan van het vliegveld Weeze. Een paar weken later mogen we ons al verheugen over de 25 miljoenste passagier,” zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber. “Dit cijfer benadrukt de brede acceptatie van onze luchthaven bij haar Nederlandse en Duitse klanten. Wie zou hebben gedacht aan het begin van onze luchthaven op 1 mei 2003, dat in zo’n tijdsbestek al 25 miljoen passagiers voor de luchthaven Weeze zouden kiezen?”

In 2003, het jaar van de opening als civiele luchthaven, vlogen 208.000 passagiers vanaf Airport Weeze. Vandaag de dag heeft NRN – de luchthavencode van Airport Weeze – 1,9 miljoen klanten per jaar. Aan de positieve ontwikkeling van de luchthaven heeft de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair in hoge mate bijgedragen. Die werkt al 15 jaar samen met de luchthaven Weeze als een betrouwbare en sterke partner. “Als grootste Airline in Düsseldorf Weeze, die daar sinds 2003 vliegt, verheugen we ons dat we het grootste deel van de 25 miljoen passagiers van en naar Weeze hebben gevlogen. Wij wensen de luchthaven veel succes in de toekomst en verheugen ons, nog meer passagiers naar onze 42 bestemmingen te vliegen,“ zegt Base Captian Martin Wielinga. Met Ryanair zal ook jubileumpassagier Rudolf Henksmeier opnieuw opstijgen: hij kreeg een vluchtvoucher voor twee personen als verrassing.v

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

1TIS breidt portfolio opnieuw uit

Volgende bericht

'Mermaiding' in Sunwing hotels Thomas Cook

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."