Nieuws

Airport Weeze na alarm dicht + UPDATE

Deel dit artikel

De Duitse luchthaven Airport Weeze, net over de grens bij Nijmegen, is vanochtend vroeg uit voorzorg gesloten. Nadat een vrouw, nadat ze door de controles was gegaan, via de personeelsuitgang de beveiligde zone zou hebben verlaten en even later weer zou zijn teruggekeerd, werd direct groot alarm geslagen en besloten de luchthaven uit voorzorg te ontruimen en te sluiten. Dat maakte de Duitse politie vanochtend vroeg bekend. Alle vertrekkende en aankomende vluchten voor vandaag (naar onder meer Tenerife, Fuerteventura, Londen en Pisa) zijn tot nader order zijn uitgesteld en passagiers moeten rekening houden met vertragingen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de luchthaven weer vrij wordt gegeven en het vliegverkeer kan worden hervat. Op de website van Airport Weeze werden tot vanochtend 10.15 uur alleen de vertragingen van de diverse vluchten vermeld. Over het incident zelf, de ontruiming en de daarmee gepaard gaande sluiting is op de site niets terug te vinden.

Airport Weeze is een populaire luchthaven onder Nederlandse vakantiegangers. Afgelopen maandag werd op de luchthaven nog de 10.000.000ste passagier begroet.

Zodra er meer nieuws is, melden wij dit uiteraard op onze site.

UPDATE 11.26 UUR:
Holger Terhorst, woordvoerder van Airport Weeze, heeft zojuist laten weten dat de situatie op de luchthaven inmiddels onder controle is, maar dat de vluchten van vandaag door het incident van vanmorgen wel de nodige vertragingen hebben opgelopen. ‘In totaal waren hier vanochtend 800 tot 1000 passagiers op de luchthaven aanwezig en stonden er acht vertrekkende vluchten gepland. Door het incident en de standaard controle die daarop volgde – waarbij ook is gekeken naar de aanwezigheid van eventuele explosieven- hebben wij alle vluchtschema’s moeten aanpassen. We verwachten dat de eerste vluchten aan het eind van de ochtend of het begin van de middag hervat kunnen worden en de luchthaven weer vrij wordt gegeven. Alle passagiers zijn inmiddels geïnformeerd’, aldus Terhorst. Hij verwacht dat morgen het reguliere vluchtschema weer kan worden gevolgd. Bij het onderzoek zijn overigens geen explosieven aangetroffen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisburo De Jong start Internet Reiswinkel

Volgende bericht

Alertheid rond reizen Egypte

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.