Nieuws

Airport Weeze vervoert twee miljoenste passagier

Deel dit artikel

weeze1 
Gabriele Schulte-Florian uit Bochum is de gevierde passagier. Zij, haar man Reinhard en hun vier kinderen landden die dag met de Ierse Low-Cost maatschappij Ryanair na een bezoek aan Edinburgh. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber en Ryanair manager Henrike Schmidt begroetten hen met bloemen, champagne en twee gratis vliegtickets.
 
Voor het eerst in haar zesjarig bestaan heeft de luchthaven de twee miljoen grens bereikt. De internationale luchthaven in de regio Niederrhein, net over de grens bij Nijmegen en Venray, groeit met meer dan 60% duidelijk tegen de branchetrend in. De enorme ontwikkeling van het vliegveld is vooral te danken aan Ryanair. Zij hebben op Airport Weeze zeven vliegtuigen gestationeerd die wekelijks vijftig bestemmingen aanvliegen. Maar ook Wizz Air, Hamburg International, Sky Airlines, SunExpress, Pegasus Airlines en Welcome Air hebben aan dit geweldige record bijgedragen. Na 1,5 miljoen passagiers in 2008, verwacht directeur Ludger van Bebber voor 2009 meer dan 2,3 miljoen passagiers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Specials Reisburo Actueel #16: Vervoer naar de sneeuw & Citytrips

Volgende bericht

Bijzondere archeologische vondst in Peru

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.