Nieuws

Airport Weeze weer terug op oude niveau door herfstvakantie

Deel dit artikel

Met 95 vertrekken per week is het vluchtaanbod op Airport Weeze voor het eerst weer terug op het niveau van voor corona.

“We zijn op een zeer bemoedigende weg. Wij verwachten meer dan 60.000 gasten tijdens de herfstvakantie. Na de terughoudendheid van de voorbije maanden en een matige zomer willen veel mensen van de herfstvakantie profiteren om naar de zon te vliegen of familie en vrienden te bezoeken”, zegt Sebastian Papst, directeur van Airport Weeze.

“Het feit dat veel bestemmingen rond de Middellandse Zee de afgelopen weken versoepelingen van de coronamaatregelen hebben aangekondigd en dat het vaccinatiepercentage op onze luchthaven blijft stijgen, maakt ons ook zeer positief dat we nog betere resultaten zullen halen dan in het najaar van 2019,” aldus Papst. Destijds verwelkomde de luchthaven in totaal 55.000 passagiers. De meeste vluchten worden uitgevoerd door de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar ook Corendon Airlines vliegt op meer bestemmingen dan voorheen.

Alleen al vanuit Weeze gaan tien vluchten per week naar Griekenland, waarvan vier naar het bij Nederlanders en Duitsers populaire vakantie-eiland Kreta. Bovendien zijn er 33 vluchten naar Spanje gepland, waarvan tien naar Palma de Mallorca. Ook staan er veel bestemmingen in Italië, Portugal en Marokko op de agenda. Corona heeft de luchthaven een zware klap toegebracht, maar intussen zijn de activiteiten in Weeze weer op grote schaal op gang gekomen. Passagiers worden verzocht ten minste twee uur voor vertrek op de luchthaven van Weeze aanwezig te zijn voor het begin van hun vakantie.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Sunair Vakanties zoekt verkooptalent

Volgende bericht

Bye bye, winter blues!

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."