Nieuws

Airports opnieuw dicht vanwege aswolk

Deel dit artikel

De luchthavens van Amsterdam, Rotterdam en Groningen (Eelde) zijn vandaag tot zeker 14.00 uur gesloten, vanwege de hoge concentratie vulkaanas, afkomstig van de IJslandse vulkaan, die nu deels ook boven Nederland hangt.
De beslissing om tot sluiting over te gaan werd vannacht om 03.00 uur genomen. Op de luchthavens werd vanaf 06.00 uur vanochtend niet meer gevlogen. Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport zijn nog wel open en niet afgesloten voor luchtverkeer. In de loop van de ochtend, naar verwachting rond 11.00 uur, hoopt de Luchtverkeersleiding Nederland meer bekend te kunnen maken en wordt duidelijk of andere luchthavens in Nederland ook worden gesloten of dat er wederom kan worden gevlogen. Meerdere Europese landen ondervinden hinder van de aswolk. Zo sloten de Britse luchthavens Heathrow en Gatwick al in de nacht van zondag op maandag en werden honderden vluchten geannuleerd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

14 mei - Goud pinnen? Natuurlijk kan dat!

Volgende bericht

Special TravelPro #19: Bali

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.