Nieuws

Alertheid rond reizen Egypte

Deel dit artikel

Door alle onrusten en ontwikkelingen rond de demonstraties in Egypte houden touroperators de situatie met betrekking tot reizen naar Egypte nauwlettend in de gaten. TUI heeft op dit moment zo’n 1850 klanten in Egypte zitten. ‘Het overgrote deel daarvan verblijft in de badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh en heeft dus geen last van de ongeregeldheden. Daar is namelijk niets aan de hand. Alle reizen naar deze badplaatsen gaan dus gewoon door. Bij de rondreizen, waarin bijvoorbeeld halverwege de reis een bezoek aan Cairo op het programma staat, kijken we wel naar mogelijkheden om dit aan te passen. Zo kijken we of het mogelijk is om dit bezoek bijvoorbeeld te verplaatsen naar het einde van de rondreis, mits de situatie dit toelaat. De CityTrips naar Cairo zijn bij ons wel tot en met maandag 31 januari on hold gezet en worden niet uitgevoerd. We houden uiteraard de situatie scherp in de gaten’, aldus woordvoerster Simone van den Berk.

Plan B
Bij Corendon, die op dit moment 600 gasten heeft in de toeristische badplaatsen, ligt in ieder geval plan B klaar voor het geval dat. Directeur Atilay Uslu: ‘Net als bij Tunesië kijken we ook dagelijks naar de situatie in Egypte. Gisteren hebben wij hierover vergaderd en de situatie in kaart gebracht. We kunnen heel snel overschakelen naar plan B mocht dat nodig zijn, maar dat is nu nog niet aan de orde. Uiteraard komen er wel vragen van reisbureaus en consumenten binnen, maar tot gisteren werd er voor Egypte gewoon nog bij ons geboekt en is er geen reden tot ongerustheid voor reizen naar de Egyptische badplaatsen.’ Thomas Cook heeft op dit moment zo’n 2000 gasten in Egypte. Hanita van der Meer: ‘We hebben uiteraard internationaal overleg gehad en daaruit blijkt dat het in Cairo de afgelopen dagen wel erg onrustig was, maar gisteravond was het in de stad al veel rustiger. Bovendien zitten onze gasten niet in Cairo, maar in de badplaatsen en daar is geen reden tot ongerustheid. Wel is het zo dat we tot nader order vanuit de badplaatsen geen excursies naar Cairo uitvoeren, maar dat is logisch. We hebben ook rondreizen door Egypte in het programma, waarbij Cairo wordt aangedaan. Daarbij houden wij de zaak goed in de gaten en passen, mocht het nodig zijn, het reisprogramma aan’.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. pepermans gilbert
    28 januari 2011 at 13:01

    quid cruises op de nijl?? Luxor Aswan??
    groeten,

Vorige bericht

Airport Weeze na alarm dicht + UPDATE

Volgende bericht

Minder vakanties naar buitenland met kerst

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.