CoronavirusNieuws

Alle reizen naar het buitenland afgeraden door Belgische overheid

Het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen naar het buitenland worden afgeraden door het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken. “Zoveel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen dat geen normale doorgang over grenzen kan gegarandeerd worden.”

Het Belgische ministerie adviseert reizigers om zich te informeren over de bereikbaarheid van de reisbestemming en vooral ook de mogelijkheid om terug te keren vóór de reis begint. “Houd er rekening mee dat, vanwege de snelle verspreiding van het virus, uw terugkeer naar België niet steeds gegarandeerd kan zijn. Dit impliceert dat u mogelijk langer dan noodzakelijk ter plaatse zou moeten blijven met alle mogelijke financiële en medische gevolgen van dien.”

Wie zich in het buitenland bevindt dient zich in eerste instantie te richten tot de lokale autoriteiten, touroperator of luchtvaartmaatschappij, voor assistentie. In geval van nood kan men de Ambassade van België van het land waar men zich bevindt contacteren.

Het coronavirus (COVID-19) isdoor de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een pandemie. Het virus verspreidt zich over de gehele wereld en kan hierom een impact hebben op verplaatsingen en reizen. Deze verplaatsingen en reizen helpen niet om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verschillende landen leggen quarantainemaatregelen op voor reizigers uit België (met de Belgische nationaliteit of verblijvend in België). Deze maatregelen kunnen een verplichtend karakter hebben en niet altijd in comfortabele omstandigheden doorgaan.

Het ministerie wijst er ook op dat reizigers er zeker van zijn dat hun verzekering voldoende garanties biedt in geval van opname voor het coronavirus in het buitenland. De reisadviezen worden per land regelmatig bijgewerkt in functie van de evolutie van de situatie en de beschikbare informatie. Iedereen wordt uitgenodigd om ze te raadplegen indien nodig.

De Belgische regering raadt, op advies van de FOD Volksgezondheid, meerdaagse schoolreizen naar het buitenland af. “Behoort u tot een risicogroep (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jongeren dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …)? Raadpleeg uw arts mocht u op reis vertrekken.”

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] nemen.” Onder andere scholen worden tot en met 6 april gesloten. In België werden gisteren alle reizen naar het buitenland ontraden door het Belgische Ministerie van Buitenlandse […]

Vorige bericht

Corona-voucher bij annulering of omboeking

Volgende bericht

CLIA-leden schorten VS-operaties voor 30 dagen op

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.