Ik werk ondertussen alweer een jaar bij EurAm en ik kan je zeggen: het is een boeiend, uitdagend en geweldig jaar geweest. Het jaar is omgevlogen! Na 23 jaar in de luchtvaart gewerkt te hebben, is het zeer verfrissend om eens een andere tak van sport in onze mooie branche te bedrijven. Uiteraard moest (en moet!) ik heel veel leren: niet alleen over EurAm, maar ook over de retail, de verschillende ZRA-organisaties, de OTA’s en de touroperators waar EurAm mee samenwerkt. En niet te vergeten de bestemmingen! Ik weet veel over Canada, maar mijn kennis over bijvoorbeeld Mexico of Portugal liet behoorlijk te wensen over.

In de maand waarin ik bij EurAm startte, werd er hard gewerkt aan de content voor Italië. EurAm’s ambitie om het aanbod aan landen uit te breiden begon zo’n twee jaar geleden toen Spanje en Portugal gelanceerd werden. Italië was een logische, volgende stap, want ook hier beleven veel Nederlanders jaarlijks een geweldige vakantie en is dit land uitermate geschikt voor een onvergetelijke rondreis.

Inmiddels is die content uitgegroeid tot een zeer groot aanbod op niet alleen het vasteland van deze Europese bestemmingen, maar ook op de bijbehorende eilanden zoals Sicilië, Sardinië en de Portugese Azoren en Madeira. Tijd dus om mijn kennis over deze landen eens wat op te vijzelen.

Inmiddels zijn Rome, de Alentejo én de regio tussen Lissabon en Porto geboekt en kan ik straks uit eigen ervaring content schrijven voor onze nieuwsbrief en social media. Of wellicht deze kennis delen via een Webinar? De afgelopen weken namen meer dan 500 reiscollega’s deel aan onze Webinars. Zo waren er Webinars voor beginners en gevorderden maar ook over Toscane, Andalusië en Puglia, waarbij onze collega’s Audrey en Olivier vol passie vertelden over deze populaire bestemmingen. Bestemmingskennis die wij in huis hebben en graag met jullie delen!

Dat delen van kennis doen we ook dagelijks op de Facebookpagina van EurAm Nederland. Handige tips voor het gebruik van onze website, we zetten accommodaties en bestemmingen in de spotlights en je leest er alles over nieuwe Webinars en Workshops van EurAm.

Ik heb het afgelopen jaar ook gezien dat er niet alleen hard gewerkt wordt bij EurAm aan het aanbod op de website maar ook aan innovatie. Natuurlijk luisteren wij naar onze gebruikers en doen wij, waar mogelijk, aanpassingen op de website. Onder iedere beschrijving van plaats of product staat een knop waarmee je ons kunt vragen om een aanpassing van de tekst of foto’s. En op dit moment legt ons IT-team de laatste hand aan nieuwe en innoverende ontwikkelingen waarvoor binnenkort de eerste, externe tests worden uitgevoerd. EurAm is een zeer veelzijdig bedrijf waar ik me erg thuis voel. Een geweldig team, een superproduct en een mooie toekomst met spannende ontwikkelingen. Ik blijf graag, samen met mijn collega Vincent Hekkert nog vele jaren jullie aanspreekpunt voor EurAm!

Danielle Goedkoop
Business Development Manager EurAm