American Express Global Business Travel (GBT) heeft de overname van de Duitse zakenreisorganisatie DER Business Travel (DER BT) afgerond.

Volgens Elyes Mrad, Senior Vice President en Managing Director International van GBT, creëert de combinatie van GBT’s schaal en technologie van wereldklasse en de expertise en relaties van DER BT in Duitsland, een nieuwe en sterkere waardepropositie voor Duitse bedrijven.

Elyes Mrad: “DER Business Travel is al jarenlang een hoog aangeschreven zakenreisorganisatie in Duitsland. De overname breidt de voetafdruk van GBT uit richting het midden- en kleinbedrijf in Duitsland en is positief nieuws voor de klanten van DER BT. Zij blijven profiteren van lokale expertise en service. Daarnaast biedt toegang tot GBT’s wereldwijde bereik, schaal en het end-to-end ecosysteem voor reis- en onkosten veel mogelijkheden.”

Het merk DER BT blijft voorlopig bestaan. De voorwaarden van de overname worden niet bekendgemaakt.

GBT werd in 2014 opgericht als een joint venture-partnership tussen American Express en een investeerdersgroep onder leiding van Certares. Het bedrijf heeft zich gericht op het uitbreiden van zijn wereldwijde bereik en schaal met verschillende strategische overnames, waaronder de aankoop van de Hogg Robinson Group (HRG) in juli 2018. GBT blijft zoeken naar groeimogelijkheden die van waarde zijn voor het bedrijf, zijn klanten en hun reizigers.