Yes! Het reisadvies is weer geel of zelfs groen. Maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen. Als de sodemieter heb ik een vakantie naar de zon geboekt, Zakynthos werd het. Koffers open, zooi erin en gaan met die banaan. Oké, nog wat extra papierwerk, maar niets hield ons tegen om optimaal te genieten van een geweldige vakantie.

Snikheet was het er, maar het regende in Nederland en dat maakte het extra fijn. Of we het nu meer hadden verdiend, zoiets. Zo denken we stiekem toch allemaal? Zon, zee, strand… dat is voor ons vakantie. Bikini, zwembroek aan en op naar het oh zo fijne ligbedje, een plons in de zee en een drankje bij de hand. Omdat het onze eerste vakantie samen was, hadden we matchy-matchy zwemkleding aan, dat ook nog eens paste bij de badlakens. Vrolijke ananasjes stonden erop. En om de look helemaal af te maken, droeg ik een rode zonnehoed.

Op en top genieten en ondertussen een beetje mensen kijken en daar dan weer over roddelen, dat doet toch iedereen? Maar we merkten al snel dat wij ook werden bekeken. Binnen no time zaten er andere mensen op ons ligbedje. Goh, wat zijn de mensen hier gezellig, zei ik nog tegen mijn vriend. Maar al snel kregen we op z’n zachts gezegd bijzondere voorstellen. En waren de mensen wat amicaler en handtastelijker dan ik ben gewend. Dat gebeurde de dagen erna nog een paar keer… het leken wel van die straatverkopers die je achtervolgen omdat je toch echt die namaak-Rolex voor drie tientjes moet kopen. We vonden het maar vreemd.

Totdat we hoorden dat onder meer een ananas en een rode hoed symbolen zijn om te laten zien dat je in bent voor een swingavontuur. En dan niet de dansversie in de plaatselijke discotheek… Je moet er maar opkomen!

Had mijn reisadviseur ons dit moeten vertellen? Moet hij of zij dit ook nog allemaal weten?

Volgens mij hebben ze het al kneiterdruk met veel belangrijkere vragen en hopelijk ook met het boeken van vakanties. Heel fijn dat de EU-landen nu de reisadvieskleuren van een ananas krijgen, maar een maand of wat eerder was beter geweest. Maar misschien mogen we een ‘gegeven paard niet in de bek kijken…’
De swingerssymbolen schijnen overgewaaid te zijn uit Amerika… dus asking for a friend, wanneer krijgen de landen buiten de EU een groen of geel reisadvies?

Maar, dit is niet mijn verhaal, afgelopen week gelezen in een van de dagbladen. Echt waar!

Ik moet nog vakantie krijgen en aan matchy-matchy outfits doe ik al helemaal niet. En die vriend… iemand?

Sharon Evers
sharon@travelpro.nl