BlogsDylan Cinjee

Angst

Deel dit artikel

Toen ik vorige week een Whatsapp kreeg of ik mee ging naar de Euro Pride 2016 moest ik wel even twee keer nadenken. Is het tegenwoordig nog wel verstandig om zulke grote evenementen te bezoeken?

Concrete dreiging was er niet, maar toch werden er extra politieagenten ingezet. Uiteindelijk kon je nog steeds over de hoofden lopen afgelopen zaterdag, maar angst voor terrorisme is niet meer weg te denken in de wereld waarin we leven.

Tijdens het EK voetbal was de noodtoestand van kracht. Het EK wielrennen komende september in Nice is afgelast, eveneens de grootste braderie in Lille en op dit moment worden de straten van Rio overheerst door meer dan 80.000 militairen en agenten. De evenementen- en reiswereld worden geregeerd door angst voor aanslagen.

Ook Schiphol verscherpte de veiligheidsmaatregelen vanwege een signaal over terreurdreiging. Op de toegangswegen naar de luchthaven houdt de Koninklijke Marechaussee verkeerscontroles, terwijl er op Schiphol continu zwaarbewapende eenheden surveilleren. Deze verhoogde waakzaamheid blijft voorlopig nog van kracht. Vakantiegangers lijken deze acties wel te begrijpen, maar wensen meer uitleg over het hoe en waarom. Wat zeg jij als je klanten ernaar vragen?

De groei in de luchtvaart vlakt af, Europeanen blijven liever in Europa, terwijl Amerikanen juist Europa links laten liggen en verschillende airlines stoppen met het vliegen vanaf de kleinere luchthavens naar Turkije.

Is die angst terecht? De Euro Pride was geslaagd, de Vierdaagse was één groot feest en de badplaatsen in Turkije staan nog steeds garant voor een heerlijke vakantie. Volgens mij is de angst groter dan de daadwerkelijk dreiging, maar leg dat maar eens uit aan de Nederlandse toerist die dagelijks via de media worden geconfronteerd met terrorisme.

Dylan Cinjee
dylan@travelpro.nl

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Lees TravelPro #31-32 van 10 augustus online

Volgende bericht

EasyJet: stakingsverbod tijdens drukke periode

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.