Nieuws

“ANVR-Congres te duur, beperkingen goed”

“Ik ben erg teleurgesteld over de kosten van het ANVR-Congres. Ik blijf van mening dat op een dergelijk congres zoveel mogelijk reisagenten vertegenwoordigd dienen te zijn. Alleen ik vrees dat de kosten voor een 1-persoonskamer van € 1220 echt te hoog gegrepen is. Temeer omdat daar nog plaatselijke uitgaven bij zullen komen”, aldus Leo van der Hoeven tijdens de ITAC Zomerborrel die gisteravond plaatsvond in Rossum.

Diezelfde Van der Hoeven stelde voorop dat de organisatie van het ANVR-Congres, waarvan de registratie deze week live ging, al jaren lang in de vertrouwde en uitstekende handen is van Marijke Vink en haar medewerkers van GI Travel. “Maar, net als mijn eigen klanten ben ik toch eens gaan googlen. Je betaalt als deelnemer aan het congres een bedrag van € 925 indien je een tweepersoonskamer deelt. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraag maar liefst € 295. Een hoog bedrag, want in de eerder genoemde € 925 zitten al de kosten voor de vlucht, de accommodatie en het (grotendeels gesponsorde) programma. Via mijn eigen leverancier kan ik op dezelfde data een kamer in hetzelfde hotel boeken voor twee personen met ontbijt voor de prijs van € 299,92 en daar gaat mijn commissie dan ook af. Dat betekent dat wij ons als ITAC toch gaan beraden over onze deelname aan het ANVR-Congres. Of, zoals het congresthema luidt: vernieuwen of verdwijnen.” Van der Hoeven stelde ook met genoegen te hebben geconstateerd dat de ANVR beperkingen stelt aan haar businesspartners en collega’s uit het onderwijs met als bedoeling meer plaatsen voor reisprofessionals over te houden.

Op de Facebook-pagina van TravelPro vind je foto’s en de livestream van de ITAC Zomerborrel.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. Erik
    14 juni 2017 at 15:07

    Eens. Het wordt tijd dat de ANVR stopt met het aanbieden van gala’s en dure congressen en bijeenkomsten op exotische locaties. Veel ANVR leden hebben het financieel heel erg zwaar en dan past het niet dat nota bene hun vertegenwoordiger zulke dure congressen aanbiedt. Een congres in NL waar iedereen zo naar toe kan rijden, is goed genoeg.

Vorige bericht

ProRail: minder treinen en aangepaste dienstregeling

Volgende bericht

West Adventures vanaf nu ook op de Europese markt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.