Nieuws

ANVR en KLM tekenen akkoord verkoop tickets

ANVR en KLM Nederland hebben gistermiddag, voorafgaand aan de overigens druk bezochte ANVR-Nieuwjaarsreceptie, een akkoord getekend over de verkoop van KLM-vliegtickets door Nederlandse reisondernemingen. In het voor drie jaar gesloten zogenaamde ‘Laage Vuursche Convenant II’ wordt de agentuurrelatie met reisagenten ongewijzigd voortgezet. Reisagenten verkopen onder dezelfde condities KLM-tickets als dat KLM dat zelf doet. Ook zullen de tarieven in de CRS-en voor de reisondernemingen gelijk worden gehouden met die in andere KLM-distributiekanalen. Daarnaast zal KLM met individuele reisagenten en touroperators afspraken maken (respectievelijk Service Level Agreements en Touroperators Algemene Vergoedings Overeenkomsten) waarin basisvergoedingen zijn opgenomen. Uitvloeisel van het ‘Laage Vuursche I’ was het opzetten van een driehoeksoverleg tussen ANVR, KLM en reserveringssystemen. Deze unieke samenwerking zal in het nu afgesloten Convenant worden voortgezet, waarbij KLM heeft aangegeven nieuwe producten zo snel als mogelijk voor reisondernemingen beschikbaar te willen stellen. Tevens zal de verkoop van KLM-airlinepartners vallen onder dit nieuwe convenant. De ANVR is tevreden met het bereikte resultaat. “De basis voor een goede samenwerking tussen KLM Nederland en ANVR-ondernemingen is voor de komende jaren weer verstevigd. Hier zijn zowel ANVR-reisondernemingen als KLM Nederland zeer bij gebaat’, aldus ANVR-directeur Frank Oostdam.

Op de foto v.l.n.r. ANVR-voorzitter Steven van der Heijden, Marjan Rintel (VP Verkoop en services KLM Nederland) en Jan Willem Dekker, voorzitter van het Centraal Luchtvaart Overleg ANVR.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

30 maart: Oostenrijk workshop

Volgende bericht

FILM: Van der Heijden: ‘Niet blij met DBC ontwikkelingen’

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.