CoronavirusNieuws

ANVR en SGR luiden noodklok: “Steun is heel erg hard nodig“

ANVR heeft vandaag samen met SGR een brandbrief gestuurd aan staatssecretaris Keijzer. De nieuwe reisbeperkingen van de afgelopen weken zorgen voor enorme nieuwe schade voor de reisbranche, naast de enorme annuleringsschade van 2020 en eerder dit jaar. In de brief wordt gevraagd naar eenzelfde type ondersteuning voor de reisbranche als de evenementensector heeft ontvangen.

“De reisbranche staat met alle nieuwe reisadviezen in brand; de annuleringen gaan vele tientallen miljoenen euro’s kosten, en dat is alleen nog maar op dit moment”, zegt Frank Oostdam, directeur/voorzitter van de ANVR. “En tegelijkertijd mogen eerder afgesproken faciliteiten zoals het Voucherfonds nu helaas niet worden ingezet voor nieuwe annuleringen. Reisondernemingen komen acuut weer in de financiële problemen indien zij gehouden zijn om bij annuleringen de klant binnen 14 dagen geheel schadeloos te stellen. Ook de kosten van repatriëren van reizigers zijn niet meer op te brengen voor reisondernemingen. Dit zal ongetwijfeld tot nieuwe en massale faillissementen in de reisbranche leiden.”

“We vragen samen met SGR om twee heel simpele dingen: compensatie voor annuleringsschade die in 2021 is ontstaan. Die compensatie zou mogelijk simpel vorm kunnen worden gegeven conform de afspraken die ook met de evenementensector zijn gemaakt”, zegt Oostdam. “En daarnaast willen we graag dat het Voucherfonds de nog niet gebruikte middelen (ca. €150 miljoen) kan aanwenden voor de terugbetaling van geannuleerde reissommen aan consumenten waar geen vouchers zijn uitgegeven.”

ANVR en SGR hopen op korte termijn met de staatssecretaris hierover in gesprek te gaan.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Ierland verwelkomt bezoekers met EU digitaal Covid-certificaat

Volgende bericht

Canada versoepelt grensbeleid; gevaccineerde Amerikanen als eerste welkom

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."