Nieuws

ANVR: flexibele vliegtickets nodig vanwege Brexit?

Onlangs zijn er Kamervragen gesteld naar aanleiding van het advies om rond de Brexit flexibele vliegtickets te kopen. Gevraagd is onder meer of de Minister deze oproep aan reizigers deelt die rond de Brexit-datum van 31 oktober reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

De ANVR heeft rechtstreeks overleg met het Ministerie over de gevolgen van de Brexit voor reizigers en dus ook hierover. “Voor onze ANVR-leden en Business partners hebben wij in de ANVR white paper Brexit de gevolgen van de Brexit beschreven zowel bij een deal als bij een no-deal. Wij verwachten volgende maand met een update te komen van dit white paper naar aanleiding van de ontwikkelingen sinds de publicatie in januari 2019. Hierin wordt de beantwoording op de Kamervragen meegenomen”, aldus de ANVR.

Beperkte gevolgen
Walter Schut, adjunct-directeur ANVR: “In principe zijn de gevolgen voor Nederlandse reizigers van en naar het VK beperkt. Volgens de overheid in het VK zijn de ePassport-gates in het VK voor EU-burgers beschikbaar, óók bij een no-deal Brexit. Kortom: wij zien op dit moment geen reden om klanten extra te waarschuwen voor reizen rond de Brexitdatum.”

Security
De op Heathrow overstappende passagiers naar bestemmingen buiten het VK moeten op dit moment wél door de security maar niet door de paspoortcontrole. Er zijn geen signalen dat dit gaat veranderen bij een no-deal Brexit per 31 oktober.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Nieuwe beelden onthuld van Disney’s Hotel New York

Volgende bericht

TravelXL gelukkige winnaar hoofdprijs Cruise Travel actie

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.