TravelPro

Boekingsmonitor: terugval boekingen in december

De ANVR/GfK Boekingsmonitor, een maandelijkse steekproef onder consumenten die de Travelscan vervangt, is een feit. De cijfers tot nu toe laten zien dat in vergelijking met vorig jaar in de maand november goed werd geboekt, maar er was een flinke terugval in december.

De opzet van deze Boekingsmonitor is anders dan de inmiddels opgeheven ANVR/GfK-Travelscan. Bij de Travelscan werd het daadwerkelijke aantal boekingen door consumenten bij ANVR-reisbedrijven geregistreerd. Bij de Boekingsmonitor gaat het om een maandelijkse steekproef onder iets meer dan 50.000 consumenten in Nederland. Deze monitor geeft volgens de brancheorganisatie een zéér representatief beeld van het boekingsgedrag van de Nederlandse bevolking boven de achttien jaar.

De ANVR/GfK-Boekingsmonitor met betrekking tot de maanden november en december laat onder meer zien dat Duitsland voor de consument een belangrijk vakantieland is, maar relatief weinig via reisondernemingen wordt geboekt. Egypte is daarentegen voor de reisbranche een interessante bestemming, maar komt in de top vijftien van meest gekozen vakantiebestemmingen door de consument niet voor. De cijfers tot nu toe laten zien dat in vergelijking met vorig jaar in de maand november goed werd geboekt, maar er was een flinke terugval in december. Wat betreft bestemmingen laat de boekingsmonitor zien dat Turkije, België, Duitsland en Oostenrijk goed zijn geboekt, maar dat er voor Spanje sprake is van een terugval. Intercontinentaal is Noord-Amerika groeiende.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Exit mobile version