CoronavirusNieuws

ANVR/GfK-monitor: groei aantal boekingen zet door

De gemaakte boekingen in mei 2021 laten een forse stijging zien ten opzichte van mei 2020, maar ook van april 2021. In mei 2020 krabbelde de boekingen juist weer wat op na de desastreuze april 2020 maand. De stijging nu is sterker en meer dan 70% boven het niveau van mei 2020. Intercontinentaal is nog amper sprake van herstel. Slecht 13% van de boekingen is buiten Europa. Dat laat de ANVR/GfK-monitor zien.

Ondanks de sterke stijging is het aan boekingen in mei 2021 nog slechts iets meer dan de helft van het vergelijkbare aantal in 2019. Er is nog een lange weg te gaan.  In de onderstaande grafiek zijn de boekingen voor 2019/2020/2021 geplaatst.

Kijkend naar de landen in Europa lopen Spanje, Oostenrijk (ten opzichte van de overeenkomstige maand in  2019) het minst achter. Turkije loopt in mei zelfs achter ten opzichte van de 2020 cijfers. Het percentage boekingen buiten Europa daalt al continu sinds november 2020. Toen ging meer dan 20% nog op reis buiten Europa.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reactie Frankrijk op geel reisadvies en inreisregels op een rij...

Volgende bericht

Reisadvies Verenigde Staten naar geel, wel strenge inreisbeperkingen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."