Nieuws

ANVR neemt afscheid van Don Kaspers als bestuurslid en penningmeester

Don Kaspers (voormalig CEO D-rt groep) heeft zijn lidmaatschap als bestuurder en penningmeester van de ANVR met ingang van 1 juli jl. neergelegd, vanwege het beëindigen van zijn dienstverband en functie als CEO van D-rt groep. Het bestuur heeft hem gevraagd na te denken over een mogelijke toekomstige rol als onafhankelijk adviseur bij een aantal branchebrede trajecten.

​​”We vinden het jammer dat we midden in de grootste crisis die de reisbranche ooit heeft meegemaakt afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd bestuurder. Maar dat hebben we in de statuten van de ANVR nu eenmaal zo met elkaar afgesproken. Het bestuur is dan ook blij dat Don zich bereid heeft verklaard serieus na te denken over de mogelijkheid het bestuur in de toekomst terzijde te staan als onafhankelijk adviseur bij een aantal projecten, van belang voor de toekomst van de reissector “, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. “De komende weken bespreken we intern in het bestuur wie de rol van penningmeester vanaf nu op zich gaat nemen.”

“De eerstvolgende reguliere Algemene Ledenvergadering van de ANVR staat gepland voor januari 2021. Zoals geregeld in de statuten zal het bestuur van de ANVR tegen die tijd een voordracht voor een bestuurder doen ter vervanging van Don. Dat hoeft ook niet eerder, statutair hebben we ook nu al voldoende bestuursleden. Elk lid kan dan tot één week vóór de volgende Ledenvergadering een tegenkandidaat voorstellen”, aldus Oostdam. “Het is overigens zeker niet gezegd dat de opvolger van Don Kaspers  ook weer iemand namens de retail moet zijn. Die zijn ook nu immers nog goed vertegenwoordigd in het bestuur. We gaan als bestuur goed kijken hoe we er blijvend voor kunnen zorgen dat het bestuur kwalitatief en inhoudelijk een goede vertegenwoordiging van de reissector is.”

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

ACM: meer onderzoek nodig naar overname Corendon door Sunweb

Volgende bericht

Disneyland Hong Kong weer dicht door toename aantal coronabesmettingen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."