Nieuws

ANVR: nieuwe boekingsmonitor deze maand live

Deel dit artikel

Zoals bekend is in november gestopt met de Travelscan onder ANVR leden. Dit onderzoek wordt opgevolgd door de ANVR/GfK Boekingsmonitor, een maandelijkse steekproef onder consumenten.

Publicatie wordt nog deze maand verwacht, maar bij de eerste oplevering bevatte de presentatie nog wat onvolkomenheden die nu worden herzien. “Wel willen we je er vast op wijzen dat van een monitoring van alle boekingen bij reisondernemingen nu is overgestapt naar een steekproef onder consumenten en hun vakantieboekingen (dus directe boekingen c.q. boekingen bij -ook- niet-ANVR bedrijven). Dit geeft dus een fors ander beeld. Cijfers van de Travelscan (verleden) en Boekingsmonitor (heden) zijn dus niet vergelijkbaar”, aldus de ANVR.

De boekingsmonitor is door ANVR en GfK overigens al meer dan een jaar geleden opgepakt. Er zijn dus boekingsmonitorcijfers van een jaar geleden ter vergelijking.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Springlevend ‘fossiel’

Volgende bericht

"Meer vrouwen naar de top? Stem dan op Sophie!"

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.