CoronavirusNieuws

ANVR: ‘Over uiterlijk 2 weken meer duidelijkheid over vluchten Transavia’

Transavia heeft de vluchten tot en met 6 mei aanstaande opgeschort en verwacht ruim voor 7 mei een besluit te nemen over de periode daarna. ANVR gaat er vanuit dat dit minimaal 14 dagen van te voren komt. “Wij wijzen je er op dat er in ieder geval zonder wijzigingskosten kan worden omgeboekt naar een latere periode op dezelfde bestemming.”

Dit laat de brancheorganisatie weten na overleg te hebben gevoerd met Transavia, waarbij diverse vragen van leden werden beantwoord. Er is meer…

 • Reisbedrijven kunnen gebruikmaken van distributiekanalen (website, Partner Portal, de API, Groepsafdeling) waarbij vouchers bij vluchtannuleringen beschikbaar worden gesteld. Deze vouchers zijn op naam van de hoofdboeker (het reisbedrijf) en kunnen binnen het betrokken systeem gebruikt worden voor elke nieuwe willekeurige boeking. Dat betekent dat het reisgezelschap of de bestemming kan wijzigen. Transfer van vouchers tussen de systemen is niet mogelijk.
 • Het kan zijn dat de reiziger is of wordt geïnformeerd. Dat kan uitsluitend indien de reisorganisatie een boeking via de website van Transavia heeft gemaakt. De hoofdboeker krijgt een voucher. Transavia neemt contact op via het mailadres dat in de boeking staat. Transavia zal een check laten plaatsvinden met de hoofdboeker om uitgifte van dubbele vouchers te voorkomen.
 • Op  verzoek van de ANVR zal Transavia hiervoor bezien of aanlevering van vouchers gesorteerd op vertrekdatum kan plaatsvinden.
 • Organisatoren met groepsboekingen vinden de bovengenoemde termijn van info over vluchtaanpassingen (minimaal 14 dagen van te voren) te kort. Dit zal op korte termijn echter niet veranderen. De ANVR heeft Transavia wel verzocht nog eens te kijken naar de andere voorwaarden voor groepsboekingen. Dit komt in een volgend overleg aan de orde.
 • Het volgende Transavia-ANVR overleg is op 16 april. Vragen/opmerkingen kunnen worden gemaild naar luchtvaart@anvr.nl.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

2 Reacties

 1. Jean Ven en Cornelia Dekkers-Ven
  11 april 2020 at 21:11 — Beantwoorden

  Wij zouden naar Holland van Tenerife Rotterdam terug vliegen op 25 april.
  Nu hopen we dat we bij de eerst komende vlucht van transavia op de hoogte worden gesteld, zou eventueel ook naar Eindhoven kunnen zijn.
  Wij zitten nog steeds op Tenerife in afwachting op jullie vlucht terug naar huis.
  Vriendelijke groet , Jean Ven en Cornelia Dekkers – Ven

 2. othmani
  11 april 2020 at 16:46 — Beantwoorden

  Beste transavia.wanner hervatten fe vluchten marokko weer .merci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Video - Hoe wordt een volledige vliegtuigvloot geparkeerd?

Volgende bericht

Video - Een goed gesprek met... Minet van Wees (TravelXL Leersum)

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."