CoronavirusNieuws

ANVR/SGR inventariseren behoefte uitbreiding Voucherfonds

Deel dit artikel

ANVR en SGR onderzoeken of het ministerie van EZK bereid is om eventuele overschotten in het Voucherfonds aan te wenden ten behoeve van financiering van in 2021 geannuleerde reizen. Hiervoor inventariseren beide partijen de behoefte om zicht te krijgen op deze problematiek.

De gedachte is dat een reisonderneming die klanten heeft omgeboekt voor een nieuwe reisovereenkomst en geen vouchers heeft ingezet bij annulering in 2020 dezelfde kans op financiering zou moeten krijgen als ondernemingen die wel vouchers in 2020 hebben uitgegeven. Hiervoor is een enquête ontwikkeld.

‘Natuurlijk moeten wij iedereen erop wijzen dat we met deze inventarisatie vooralsnog eerst inzicht proberen te krijgen. Het is zeker geen gelopen race dat EZK mogelijk bereid is meer in detail en inhoudelijk naar een uitbreiding van de bestaande afspraken met het Voucherfonds te kijken’, aldus ANVR en SGR. Beide partijen willen zich ervoor inzetten om ook bedrijven te helpen in hun liquiditeit, als straks blijkt dat terugbetalen binnen 14 dagen aan de klant toch nog wel een uitdaging wordt.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Matoke Tours lanceert Europese safari-reizen

Volgende bericht

Regent Seven Seas Cruises keert terug met inaugurele seizoen Seven Seas Splendor

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."