Nieuws

ANVR start rechtszaak tegen Lufthansa en partners

De ANVR heeft vandaag een dagvaarding bezorgd bij Lufthansa en partners. De ANVR daagt de luchtvaartmaatschappijen voor het gerecht, omdat zij de agentuurovereenkomsten met reisagenten hebben opgezegd en met hen nieuwe agentuurovereenkomsten willen aangaan, maar zonder een vergoeding daartegenover te stellen voor de door agenten verrichte werkzaamheden voor de airlines.

Tegen Lufthansa en haar partners Austrian Airlines, Swiss en BMI voerde de ANVR in augustus een kort geding over deze kwestie. De voorzieningenrechter besloot echter, na enkele toezeggingen van Lufthansa en partners, dat er geen noodzaak was om over commissiebetaling in een kort geding een voorziening te treffen. Deze vragen dienden in een bodemprocedure aan de orde te worden gesteld. De ANVR gaat een dergelijke bodemprocedure nu starten. De procedure wordt tevens gestart tegen United en Continental Airlines en Air Canada, omdat ook deze airlines de agenten een brief hebben gestuurd waarin men hen meedeelt niet meer voor het werk van reisagenten te willen betalen.

ANVR-directeur Frank Oostdam: ‘Reisagenten en hun reisbureaumedewerkers doen werkzaamheden specifiek voor de airlines, maar Lufthansa en partners willen hier niet meer voor betalen. Een vergoeding hiervoor is niet alleen rechtvaardig, maar moet naar onze mening ook op grond van de Agentuurwet aan agenten worden gegeven. Deze actie van Lufthansa en partners heeft flinke gevolgen voor de inkomsten van agenten. Wij kunnen niet anders dan de rechter om een oordeel vragen’.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Air Arabia steunt ‘Wheel of Energy’

Volgende bericht

Sunny Cars presenteert nieuwe brochure

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.