Nieuws

ANVR wil een gezamenlijk Europees reisadvies

De ANVR pleit voor één gezamenlijk Europees reisadvies, dat liet Frank Oostdam (directeur/voorzitter ANVR) vanochtend weten in het NOS Radio 1 journaal. “Op dit moment ontbreekt de logica als Nederlanders wel weg moeten uit bijvoorbeeld Bulgarije, maar Duitsers kunnen blijven zitten.”

Oostdam zegt in het gesprek dat hij begrijpt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken alleen beleid maakt voor de eigen bevolking, maar hij zou graag een uitzondering zien voor het reisadvies. “Dat geeft veel meer duidelijkheid. Er is nu wel gezamenlijk gekeken naar landen buiten de EU, zet dat door en maak ook een gezamenlijk advies voor landen binnen Europa. Als dat niet lukt probeer het dan zoveel mogelijk af te stemmen met elkaar.”

Dramatisch
De wisselende reisadviezen is volgens Oostdam een van de redenen dat vakantiegangers dit jaar dichtbij huis blijven of met de auto op vakantie gaan. “We begrijpen de terughoudendheid van de vakantiegangers en verwachten dat we deze zomer tussen 25% en 30% van het normale volume zullen gaan behalen. Dat is redelijk dramatisch.” Eerder liet Oostdam al weten dat de oranje reisadviezen van de laatste tijd het voor reisorganisaties lastig maken om deze zomer nog wat omzet te draaien. Oostdam verwacht dat de sector volgend jaar pas weer zal aantrekken en dat een derde van de bedrijven na de zomer failliet gaat.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Curator bekijkt of Tenzing-reis alsnog kan worden uitgevoerd

Volgende bericht

Europees aanbod voor specialisten verre bestemmingen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.