CoronavirusNieuws

Arrestaties op Schiphol wegens valse negatieve coronatest-uitslagen

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft op donderdag 21 januari 9 personen aangehouden. Zij waren in het bezit van valse PCR-testverklaringen, die stelden dat zij niet besmet zouden zijn met het coronavirus.

Marechaussees onderkenden tijdens een controle van de vereiste reisdocumenten dat de formulieren, als bewijs van een negatieve Coronatest, vals waren. De twee vrouwen en zeven mannen, in de leeftijd tussen de 30 en 75 jaar, waren van plan vanaf Schiphol naar Marokko te vliegen. Alle negen zijn aangehouden en ingesloten. De Koninklijke Marechaussee op Schiphol verricht, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, nader onderzoek in deze zaak.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Webinar weken Fly to the West

Volgende bericht

Oostdam: "We hadden onze hoop gevestigd op meer sectorspecifieke maatregelen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.