CoronavirusNieuws

Aruba laat per direct alle coronamaatregelen los

Deel dit artikel

Op Aruba vervallen per direct alle coronamaatregelen. Dit houdt in dat lokale ondernemingen en restaurants weer reguliere (pre-Covid-19) openingstijden hanteren zonder beperkingen met betrekking tot de sluitingstijd.

Er zijn geen beperkingen meer met betrekking tot het aantal mensen aan een tafel in een restaurant en evenementen en bijeenkomsten zijn weer mogelijk. Er kan zelfs weer gedanst worden. De beperkingen rondom het houden van evenementen en bijeenkomsten worden versoepeld waardoor voor evenementen en bijvoorbeeld bruiloften geen beperkingen meer gelden ten aanzien van het aantal gasten.

Waakzaam
De Arubaanse overheid adviseert mensen nog steeds om waakzaam te zijn waar het de veiligheid van inwoners en bezoekers betreft. Dit houdt in dat men geadviseerd wordt om waar mogelijk afstand te houden en op de hygiëne te blijven letten, zoals het zo vaak mogelijk wassen van de handen. Op de luchthaven blijft een mondkapjesplicht van kracht, in alle andere openbare binnenruimtes, evenals op drukke plekken, wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd.

Testen
De inreisregels die per 3 februari 2022 zijn ingegaan, waarbij mensen die volledig gevaccineerd zijn (inclusief boostershot) niet meer hoeven te testen en alle andere reizigers met een negatief testresultaat naar Aruba kunnen reizen, blijft overeind.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Benschop (Schiphol): "We blijven stevig investeren in veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid"

Volgende bericht

Coronamaatregelen Oostenrijk versoepeld

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.