CoronavirusNieuws

Barometer – Aantal coronabesmettingen blijft dalen: ook België naar geel reisadvies?

Het aantal coronabesmettingen in de meeste Europese vakantiebestemmingen blijft dalen, dat blijkt uit de TravelPro Barometer waarin dagelijks een update wordt gegeven van het aantal besmettingen.

België staat in de TravelPro Barometer met actuele cijfers op een tweewekelijks gemiddelde van 132,09 per 100.000 inwoners, waar de ECDC-lijst met oude cijfers nog op een tweewekelijks gemiddelde van 182,34 aantal besmettingen per 100.000 inwoners staat. Er zou pas naar het wijzigen van reisadviezen worden gekeken wanneer het gemiddeld tweewekelijks aantal besmettingen per 100.000 inwoners onder de 150 ligt. Het dagelijks aantal besmettingen per 100.000 inwoners neemt in België af sinds eind mei.

Iedere maandag is er overleg bij Buitenlandse Zaken over de reisadviezen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken besluit over de reisadviezen voor Europese landen op basis van advies van het RIVM en na overleg met het ministerie VWS. Het RIVM kijkt daarbij naar verschillende factoren, zoals de incidentie, de trend van de besmettingscijfers, het aantal reizigers dat besmet terugkeert, het aantal testen en het percentage positieve testen.

Ook in de eind vorige week genoemde bestemmingen Frankrijk, Kroatië en Griekenland blijft het aantal coronabesmettingen dalen. Vrijdag jl. werden de 27 EU-lidstaten het erover eens dat ingeënte reizigers de komende zomer vrij door Europa moeten kunnen reizen, mits zij minstens twee weken voor aanvang van de reis volledig zijn gevaccineerd. Daarmee worden bestemmingen met een oranje reisadvies in principe geel, maar wel dient er extra goed te worden gelet op wat verzekeraars wel of niet verzekeren.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. judith
    15 juni 2021 at 15:57 — Beantwoorden

    dus gaan ze nou eindelijk op geel? Kan wel naar spanje maar niet naar belgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Save the date: AVIAREPS Around The World Roadshow 2021

Volgende bericht

Groen reisadvies voor Malta

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.