Aanstaande zondag vliegt Transavia de eerste Nederlandse passagiers vanaf Groningen Airport naar het hart van Scandinavië. Tijdens de ‘maiden voyage’ van deze nieuwe route, zondag 19 december, reizen naast wintersportpassagiers en een aantal genodigden, ook passagiers mee die de Kerstman in Zweden gaan ophalen.

Met deze ludieke actie wordt de eerste vlucht in kerstsfeer gebracht, met ter plaatse een ontmoeting met husky’s en op de terugvlucht aan boord een ‘meet & greet’ met de Kerstman. Aanstaande zondag zal de kerstman rond kwart voor twee in Nederland aankomen en worden verwelkomd door Burgemeester Thijsen van Tynaarlo.

Skimogelijkheden
BBI Travel zegt niet te klagen te hebben over belangstelling voor de reizen naar deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden. “Kerst zit vol en ook in beide voorjaarsvakantie weken, is er nagenoeg geen plek meer te krijgen”, aldus Henk van der Kooi (directeur BBI Travel). “Het is onze verwachting dat ook andere vertrekdata in rap tempo gevuld worden.” Volgens BBI Travel liggen goede skimogelijkheden, een enorm veelzijdig aanbod aan accommodaties en winteractiviteiten ten grondslag aan het succes. Ook als alternatief voor andere populaire winterbestemmingen, doen deze Scandinavische bestemmingen het volgens BBI Travel goed.

Groningen
Sam Gertsen (Lead Sales & Partnerships bij Transavia): “wij zijn blij met de samenwerking met BBI Travel, want deze nieuwe route maakt ons vliegaanbod naar Scandinavië nog aantrekkelijker. Wat extra leuk is, is dat we deze route vanaf Groningen aanvliegen. Het hoge noorden is erg populair en samen met BBI Travel zullen we deze nieuwe winterbestemming tot een groot succes maken”.