Nieuws

BBI Travel komende winter vanaf GAE naar Scandinavian Mountains

BBI Travel vliegt deze winter vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains. Luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines voert de vluchten uit. De eerste vlucht staat gepland voor 19 december 2021. De vluchten worden wekelijks uitgevoerd op de zondag. In het hoogseizoen wordt er ook op donderdagen gevlogen.

Aanvankelijk bood BBI Travel ook afgelopen winter vluchten aan naar Scandinavian Mountains. Vanwege de reisrestricties die golden vanwege Covid-19 heeft BBI Travel toen besloten de vluchten uit te stellen.

Moderne vloot en goede service
De keuze voor Great Dane Airlines ging voor BBI Travel niet over één nacht ijs, maar de goede service en Scandinavische mentaliteit bij Great Dane Airlines, gaven samen met het vliegtuigtype de doorslag. Great Dane Airlines vliegt met moderne toestellen van het type Embraer 195, dat plaats biedt aan 118 passagiers en passen bij de verantwoorde en duurzame wijze waarop BBI Travel wil opereren.

Groningen Airport Eelde is enthousiast over de plannen van BBI Travel. Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development: ‘’We zijn blij met de vervolgstap van BBI Travel om deze prachtige winterbestemming door te zetten vanaf Groningen Airport Eelde. Net als BBI Travel blijven wij geloven in de kleinschaligheid van onze luchthaven en deze unieke reisbestemming. Wij heten Great Dane Airlines welkom op Eelde.’’

Wintersport
Deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden is een veelzijdige sneeuwbestemming voor bijvoorbeeld wintersport in de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen) of andere winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen. De vluchten worden in bepaalde periodes twee keer per week aangeboden waardoor ook een lang weekend of een midweek mogelijk is.

BBI-Travel directeur Henk van der Kooi: ”Bij de lancering, vorig jaar, merkten we de populariteit van de bestemming en het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde. Een deel van de passagiers, die we vanwege corona moesten annuleren, boekten hun reis al om naar komend jaar, andere passagiers ontvingen op grond van de BBI Travel covid-belofte de door hun betaalde gelden terug. Nu kan men opnieuw boeken vanaf Groningen Airport, alles staat online.”

Iedereen die de vlucht als onderdeel van een pakketreis boekt, parkeert gratis op Groningen Airport Eelde en mag bovendien naast 20 kilo bagage ook een set ski’s gratis meenemen.

Winteravonturen Expres
Karina Suhr Holm, sales-manager van Great Dane Airlines, kent ook de bestemming goed en is trots om de ‘winteravonturen expres’, zoals ze de route zelf omschrijft, te mogen gaan uitvoeren. “Ook onder Denen is deze regio een erg populaire wintersportbestemming en wij geloven dat ook Nederlanders zich door de Scandinavische winterkoorts laten besmetten. Wij zullen zorgen voor een ongecompliceerde en comfortabele reis ernaartoe.”

Vluchtinformatie Groningen Airport – Scandinavian Mountains Airport

Route Winter 2021/2022 Dag Tijden
Groningen – Scandinavian Mountains

Scandinavian Mountains – Groningen

19/12-13/3
23/12-10/3
27/1-17/2
10/3

19/12-13/3
23/12-10/3
27/1-17/2
10/3

Zondag
Donderdag
Donderdag
Donderdag

Zondag
Donderdag
Donderdag
Donderdag

09:30u-11:10u
09:30u-11:10u
09:30u-11:10u
09:30u-11:10u

11:55u-13:35u
11:55u-13:35u
11:55u-13:35u
11:55u-13:35u

 (wijzigingen voorbehouden)

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

FTI: nieuwe bestemmingen, uitbreiding longhaul en toename boekingen

Volgende bericht

Video webinar - Laat je bijpraten door Brussels Airport…

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."