Nieuws

BCD Travel reikt award uit ter ere van Internationale Vrouwendag

BCD Travel heeft zijn eerste ‘Travel Women of Distinction’ award uitgereikt aan Kathy Jackson (Executive Vice President, Global Program Management & Advito). De award werd uitgereikt tijdens BCD’s directiebijeenkomst afgelopen week. “We reiken deze award uit om buitengewone vrouwen in onze organisatie te eren,” zegt John Snyder (President en CEO van BCD Travel). “Door rolmodellen in de schijnwerpers te zetten, hopen we mensen in de hele organisatie te inspireren tot mooie prestaties en innovatie.”

Naast deze ‘Travel Women of Distinction’ award, ondersteunt BCD Travel ook actief de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, een van de centrale punten in het UN Global Compact. BCD is de eerste zakenreisorganisatie ter wereld die deel uitmaakt van het UN Global Compact en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, waarbij gendergelijkheid op nummer 5 staat in de lijst van 17.

Wereldwijd bestaat 70% van het huidige personeelsbestand van BCD Travel uit vrouwen. Op directieniveau en hoger is dat nu nog 50%, maar door de demografische samenstelling van het bedrijf zal het aantal vrouwen in een leidinggevende functie toenemen. BCD Travel breidde onlangs zijn leiderschapsprogramma uit om het middenkader te versterken en de bedrijfsstrategie op alle niveaus beter uit te voeren. In 2018 namen er 125 medewerkers deel aan het programma, een stijging van 400% ten opzichte van het jaar ervoor.

De deelname aan het programma weerspiegelt de samenstelling van het personeelsbestand: ongeveer 70% van de kandidaten zijn vrouwen. De beste kandidaat krijgt altijd promotie, maar aangezien de meeste kandidaten vrouwen zijn, zal een groot deel van de toekomstige managers dat ook zijn.

“We hopen dat op deze manier de verhouding tussen mannen en vrouwen op directieniveau meer in balans komt met de huidige personeelssamenstelling”, zegt Christian Dahl, Senior Vice President, Talent Management en Global Human Resources bij BCD. “Door het werk flexibeler te maken, onze trainingsprogramma’s uit te breiden en een cultuur te creëren die vrouwen motiveert om door te groeien, hopen we onze huidige vrouwelijke medewerkers te behouden en andere vrouwen aan te moedigen bij ons te komen werken.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

ANVR daagt ‘young professionals’ uit om mee te denken

Volgende bericht

Video - Overlevenden vliegtuigcrash gered door cruiseschip Regal Princess

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.