Nieuws

BCD Travel versterkt aanwezigheid in Brazilië

BCD Travel is sinds kort de volledige en enige eigenaar van zijn voormalige joint venture-partner in Brazilië. De investering past binnen de groeistrategie van de zakenreisorganisatie in Latijns-Amerika en de rest van de wereld. In Brazilië werken nu zo’n 300 mensen voor BCD Travel.

“We waren al aanwezig in deze belangrijke markt, maar deze overname versterkt onze positie. We kunnen zo onze product- en serviceaanbiedingen in Brazilië nog verder verbeteren”, zegt Mike Janssen, BCD’s president voor de regio Noord- en Zuid-Amerika.

De Braziliaanse joint venture werd in oktober 2013 opgericht, waarna BCD een meerderheidsbelang verwierf. Het bedrijf verbeterde er de telefooninfrastructuur, richtte nieuwe werkstroomprocessen in, implementeerde een modern backofficesysteem en verbeterde de training en ontwikkeling. Als volledig eigenaar blijft BCD stevig investeren in technologie en oplossingen voor zijn Braziliaanse klanten.

Antonio Fernando Slomp en zijn Braziliaanse zakenreisorganisatie Avipam zijn sinds 2006 onderdeel van het BCD Travel-netwerk. Avipam heeft kantoren in zowel São Paulo als Rio en is een sterke lokale speler in Brazilië.

Brazilië is de grootste economie in Latijns-Amerika en de op acht na grootste in de wereld. Het land biedt dus aanzienlijke kansen voor bedrijven die daar zakendoen. Met bijna 210 miljoen inwoners heeft Brazilië de op vier na grootste bevolking ter wereld.

Vorige maand kondigde BCD Travel nog de overname aan van het Poolse reisbureau Air Club Travel. Eind vorig jaar verstevigde het nog haar positie in Scandinavië door de Scandinavische zakenreisorganisatie Ticket Biz over te nemen.

BCD Travel is actief in 108 landen met ruim 13.000 medewerkers. In 2016 werd een omzet gedraaid van $ 24,6 miljard.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Frankrijk heft noodtoestand op

Volgende bericht

Sunair: inschrijven studiereis IJsland/NYC mogelijk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.