Nieuws

België rouwt om overlijden toerisme pionier Brackx

De oprichter van de toerisme-organisatie Jetair, Gérard Brackx, is maandagmiddag 19 september op 80-jarige leeftijd onverwacht overleden. Brackx was één van de toerismepioniers in België. Hij startte zijn loopbaan als organisator van autocarreizen in 1956. Eind jaren ’60 organiseerde hij de eerste vliegvakanties, waarvoor hij in 1971 de touroperator Jetair oprichtte. Brackx geldt daardoor ook als de ontdekker van Benidorm. Onder zijn leiding groeide de firma uit tot het grootste Belgische vakantiemerk. In 2001, ter gelegenheid van 30 jaar Jetair en van zijn 70e verjaardag gaf Gerard Brackx de leiding van zijn bedrijf door aan dochter Annemie, intussen ook al overleden, en zijn zoon Bart Brackx, die vandaag de leiding heeft over de toerismegroep.

© 2009 – 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

Vorige bericht

All Star team met KLM naar Kaapstad

Volgende bericht

Deze week in TravelPro

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.