Nieuws

Ben Wagemakers Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Deel dit artikel

Ben Wagemakers (Manager Franchise Reisbureaus TUI) is bij zijn afscheid van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch waarin hij 23 jaar actief is geweest, voor zijn inzet voor de Bossche samenleving en bestuursfuncties bij drie brancheorganisaties, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jack Mikkers spelde hem in de raadszaal de koninklijke onderscheiding op.

Als zoon van oud-gemeenteraadslid en oud-wethouder van ’s-Hertogenbosch Ton Wagemakers werd het lokale bestuur Ben thuis met de paplepel ingegoten. Burgemeester Mikkers in zijn toespraak: “Betrokkenheid bij het lokale bestuur heb je 23 jaar vorm en inhoud gegeven hier in ‘s-Hertogenbosch. Al sinds 1990 ben je voor het CDA actief in deze gemeenteraad en hebt door vanuit die ervaring en persoonlijkheid groot gezag opgebouwd in de raad. Een politicus die wars is van grote woorden. Maar als hij spreekt zegt hij rake dingen. Je bent een belangrijke drager van de cultuur van de raad en het zal voor de raad weer zoeken zijn naar iemand die deze rol kan overnemen. Het echte hart ligt in deze stad, de stad ’s-Hertogenbosch, de stad van de gastvrijheid. Ik heb je leren kennen als iemand die zeer scherp is, scherp is op de relatie, scherp op de persoon en terug kan geven wat je ziet. En anderen die daar weer lering uit kunnen trekken.” Daarnaast roemde de burgemeester Wagemakers voor zijn passie voor de samenleving.

Het CDA ‘s-Hertogenbosch laat in een nieuwsbericht op haar website weten dat Wagemakers bij zijn afscheid van de Bossche gemeenteraad op de eerste plaats de Koning bedankte voor de toekenning van zijn koninklijke onderscheiding. Daarnaast burgemeester Mikkers voor zijn mooie woorden en iedereen met wie hij de afgelopen 23 jaar heeft samengewerkt. Maar een bijzonder woord van dank was er voor zijn echtgenote Monique. Dankzij haar inzet werd het hem mogelijk gemaakt onder meer lid van de gemeenteraad te zijn. Zij zorgde al die jaren dat het huishouden, met vier opgroeiende kinderen, op rolletjes liep.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Hilde Hissink
    9 april 2018 at 17:14

    Gefeliciteerd Ben! Zeer terecht dat je in het zonnetje wordt gezet!

  2. Bram de Ruiter
    9 april 2018 at 16:17

    Gefeliciteerd Ben! je hebt deze onderscheiding zeker verdiend!

Vorige bericht

Gehackte accountgegevens niet altijd van reisbedrijven

Volgende bericht

BCD Travel: geen distributietoeslag bij boeking KLM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.