Nieuws

Beperkt treinverkeer Schiphol tijdens landelijke staking OV

Tijdens een kort geding besloot de rechter vandaag dat de vakbonden dinsdag 28 mei, tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer, mee moeten werken aan een pendeldienst per trein op het traject Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam vier keer per uur. Schiphol spande het kort geding aan omwille van de veiligheid van reizigers en de bereikbaarheid van de luchthaven.

Dick Benschop (CEO Schiphol): “Wij zijn blij met dit besluit van de rechter. Reizigers moeten er echter nog steeds rekening mee houden dat door het beperkte verkeer en de drukte op de wegen Schiphol slecht bereikbaar is. Samen met alle betrokken partijen bereiden we ons voor en werken we aan aanvullende operationele maatregelen om de te verwachten drukte zo goed mogelijk op te vangen.” Schiphol zet onder meer extra mensen in, waaronder kantoorpersoneel. Daarnaast zorgen de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol voor extra mensen die het verkeer reguleren. Andere maatregelen worden vandaag en morgen verder uitgewerkt.

Schiphol adviseert reizigers de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen, zich goed voor te bereiden en de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden in verband met hun reis naar Schiphol. Voor informatie over hun vlucht worden reizigers geadviseerd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Vliegverkeer verstoord na vulkaanuitbarsting op Bali

Volgende bericht

TUI opent haar derde SENSIMAR-hotel in Tunesië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."