Nieuws

Berlijn Tegel vluchten airberlin naar easyJet

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet neemt de overgebleven vluchten van airberlin op Berlijn Tegel over. Het overnamebedrag dat daarmee gepaard gaat, is € 40 miljoen. Ongeveer 1.000 werknemers van airberlin krijgen de mogelijkheid om in dienst te gaan bij easyJet.

Naast de vluchten en het personeel gaan ook 25 Airbus A320’s van airberlin naar easyJet, evenals de slots op Tegel. Voordat de deal werd beklonken was easyJet al actief vanuit Berlijn, maar dat was vanaf Berlin-Schönefeld. Nu het de vluchten van easyJet heeft overgenomen, is het Britse easyJet de grootste luchtvaartmaatschappij in de Duitse hoofdstad.

EasyJet heeft laten weten dat de dienstregeling dit winterseizoen langzaam maar zeker wordt opgestart. In de zomer van 2018 moet het volledige netwerk operationeel zijn.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

RIU verdwijnt uit Turkije

Volgende bericht

Einde aan samenwerking KLM en Fokker

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.