CoronavirusNieuws

Bescheiden groei boekingen in januari

De stijging van het aantal boekingen in januari 2020 is met +2% vrij bescheiden na de flinke stijging in december. De groei zit vooral in de zomervakanties.

​Uit de cijfers van de ANVR/GfK Boekingsmonitor zien we een daling in Azië (-8%) en Oceanië (-27%). De effecten van het coronavirus zitten slechts voor een klein deel in deze cijfers, aangezien pas in de loop van de tweede helft van januari de maatregelen in China werden afgekondigd. Boekingen naar Afrika zijn met 12% gestegen.

Wisselend
In Europa is een wisselend beeld te zien. Belgie, VK/Ierland, Griekenland, Portugal en Noorwegen noteren voor januariboekingen dubbele groeicijfers. Duitsland(-5%), Denemarken(-10%) en Turkije(-18%) noteren een daling.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Oostdam (ANVR): “Beginnende crisis, steeds meer zorgen, naar regels Calamiteitenfonds kijken”

Volgende bericht

Expedia schrapt 12 procent van het personeelsbestand

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.