Nieuws

Bijna een derde van de Nederlanders vindt rijden in het buitenland spannend

Uit onderzoek van Autoverzekering.nl zou blijken dat ongeveer één op de drie Nederlanders (31%) rijden in het buitenland spannend vindt.

Vrouwen geven dubbel zo vaak commentaar als meerijder Naast dat een reis voor de nodige spanning kan zorgen, kunnen degenen die voorin of op de achterbank zitten goedbedoelde adviezen beter voor zich houden als ze het gezellig willen houden tijdens de rit. Uit het onderzoek blijkt dat de ruime meerderheid (61%) het irritant vindt als anderen zich met hun rijstijl bemoeien. Zelf geeft maar een kwart toe zo’n bijrijder te zijn, waarvan vrouwen (35%) vaker dan mannen (17%).

Kwart bestuurders heeft een auto-ongeluk gehad Nederlanders maken heel wat kilometers, maar komen niet altijd zonder brokken aan op hun eindbestemming. Zo heeft een kwart ooit een aanrijding met een ander voertuig gehad. Bij mannen ligt dit percentage bijna tien procent hoger dan bij de vrouwen. Ook heeft acht procent van de Nederlanders weleens een auto total loss gereden. Van de ondervraagden geeft 62 procent aan ooit een keer een vorm van schade gereden te hebben.

“Een ongeluk is nooit uit te sluiten, daarom is het belangrijk dat automobilisten goed verzekerd de weg op gaan, ook in het buitenland. Bestudeer van tevoren goed wat wel en niet gedekt wordt door je autoverzekering. Schade die is toegedaan door anderen dekt een WA-verzekering, maar pech valt vaak onder de reisverzekering. Bestudeer de voorwaarden van tevoren dan ook goed om verrassingen te vermijden”, aldus Frederik van der Veen (CEO Autoverzekering.nl).

“Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Automobilisten doen er bijvoorbeeld ook goed aan om vaker pauzes te nemen, vooral als je langere aaneengesloten stukken rijdt.” Zo blijkt dat 15% weleens te slaperig achter het stuur kruipt, en bestuurders jonger dan 35 zich hier twee keer zo vaak schuldig aan maken. Van der Veen: “Bij lange afstanden is het lastig om alert te blijven. Daarom is het verstandig om te ervoor te zorgen dat je bijrijder ook alert en wakker blijft.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Succesvol halfjaar voor Travel Counsellors

Volgende bericht

KLM vliegt uit voorzorg niet over Straat van Hormuz

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.