Nieuws

Bijpraatsessie Europese richtlijn pakketreizen

Tijdens de huidige Covid19-crisis hebben alle ANVR-reisondernemers te maken gekregen met de strenge consumentenbescherming die de wet reizigers biedt. De ANVR biedt haar leden de mogelijkheid om op 18 februari met elkaar in gesprek te gaan over de lopende evaluatie van de richtlijn door de Europese Commissie. Sinds 1 juli 2018 geldt voor alle ondernemers in de reisbranche de nieuwe Europese richtlijn pakketreizen, die in de Nederlandse wetgeving is vertaald naar de Wet op de pakketreisovereenkomst en gekoppeld reisarrangement.

“In de Europese richtlijn zelf is opgenomen dat de Europese Commissie op 1 januari 2021 een evaluatie van de werking van de richtlijn zou sturen aan het Europees Parlement en de Europese raad. Me dunkt dat de Covid19-crisis duidelijk heeft gemaakt dat er ook wel het één en ander te evalueren valt”, zegt Frank Radstake van de ANVR. “Inmiddels is het februari 2021 en is de evaluatie nog niet verschenen. De laatste conceptversie van het rapport dat we hebben gekregen dateert van eind november 2020. In dat conceptrapport maakt de Commissie duidelijk de problemen te begrijpen die de reisondernemers hebben dankzij de Richtlijn, maar nog niet de urgentie te voelen daadwerkelijk al dit jaar aan de slag te gaan met aanpassingen”.

“In de bijpraatsessie – die de vorm heeft van een vragenuurtje – gaan we in op de genoemde analyse van de Europese Commissie, de rol van de verschillende overheidsinstanties bij de eventuele herziening van de richtlijn en de insteek van de Nederlandse en Europese reissector in de lopende lobby”, aldus Radstake.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Nicole (55) stapt met vast contract vrijwillig uit de reissector

Volgende bericht

Motie tegemoetkoming reisbranche aangenomen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.