Posts In Category

Tom van Apeldoorn

Niet lullen, maar vliegen
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Ja grote woorden, maar zeg nou zelf. Wat zou u doen met een overbetaalde onwillige werknemer die alleen nog tussen 9.00 en 17.00 uur zijn werk wil doen? Inderdaad, daar neem je in deze 24/7 maatschappij zo snel mogelijk afscheid van. Zo moeten ze in Amstelveen en Parijs naar Transavia …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Hoe moet het nu verder met ons? Ik een reisbureau-eigenaar en jij de grote baas bij Thomas Cook Nederland. Wij hebben een lange relatie samen, maar het lijkt of die bijna ten einde is. Afgelopen dinsdag hebben wij elkaar gesproken en ik blijf achter met zeer gemengde gevoelens. Met het …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogTom van Apeldoorn

Ik kan er geen chocolade van maken. Rumoer in ZRA-land, ZRO-land, MRA-land of hoe ze ook allemaal genoemd willen worden. Mijn excuses als de correcte benaming er niet bijstaat. Wat er aan de hand is? Ik ga het u vertellen. TUI doet een promotie om de verkoop van Duitse autovakanties …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogTom van Apeldoorn

Bent u verbaasd bij het lezen van deze kop. Nou, ik was ook zo verbaasd toen ik de mail van vakantieveilingen.nl in mijn mailbox ontving. Of ik even mee wilde bieden op een waardebon van Pabo.nl. Deze Pabo-bon bezorgt mij sensuele nachten. Ik kies namelijk mijn eigen cadeau uit in …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Ja, zo zou ik mijn oordeel over de Vakantiebeurs 2017 willen formuleren. Het klinkt gewoon wat aardiger zal je denken, meestal is het een dekmantel voor ongezouten kritiek waar je dan beter van schijnt te worden. Dit keer meen ik het echt, het was voor mij een tegenvaller, maar enig …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Ik weet niet of u dat ook hebt, maar als ik in de zon zit, kan ik beter nadenken. De meest complexe zaken zijn opeens overzichtelijk en het positivisme viert dan hoogtij bij mij. Terwijl u dit leest, ben ik op Curaçao. Ik ben het congres vooruit gereisd, even checken …

Lees verder
Niet lullen, maar vliegen
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

De nieuwe Richtlijn Pakketreizen komt eraan, ik noem het voor het gemak maar even de RPR. Afgelopen vrijdag was het zover. Tijdens de RMC meeting in Amsterdam werd door de mensen die het kunnen weten een en ander toegelicht. Lege blikken in de ogen bij menig reisagent, een prille vorm …

Lees verder
Manisch en blond
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

De zomer zit er zo goed als op, dus in tv-land is de tijd weer aangebroken om de reisbranche te kakken te zetten. Het was een mooie opening met de licht manische Antoinette Hertsenberg in het totaal overschatte programma Radar. Een voor een kregen TUI, D-reizen, Travelbird en Corendon het weer …

Lees verder
Rust zacht Koen
BlogTom van Apeldoorn

Vol verbijstering kwam het nieuws tot mij. Koen Everink is niet meer en zoals het er nu naar uitziet is hij een gewelddadige dood gestorven. Aan alle nabestaanden wens ik veel sterkte en in het bijzonder aan zijn dochtertje. Wat er ook wordt geroepen, je vader had een hart van …

Lees verder
Mission impossible Lesbos
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Het gaat niet door. Helaas hebben wij Mission Lesbos moeten cancelen. Jammer maar waar, er waren gewoonweg niet genoeg aanmeldingen. Persoonlijk baal ik als een stekker. Eerst zijn er vele positieve reacties, maar dan wordt het al gauw een gedoe. Het begon met een bekende Nederlander die meldde dat hij …

Lees verder
Manisch en blond
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Daar zitten we dan plotsklaps met twee vakbladen, een Reisgala en diverse andere evenementen om te organiseren. U zult denken: ‘Maar dat wist je toch van tevoren?’ Dat is niet helemaal het geval. Om het te verduidelijken neem ik u even twee maanden mee terug in de tijd. Opeens werden …

Lees verder
Minhysterie
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

We staan weer eens lekker voor paal met zijn allen. Hopelijk is, als u dit leest, één en ander opgelost. Maar het is van de gekken. Het aanzien van de branche krijgt een flinke deuk door de belachelijke gang van zaken rondom het reizen naar Egypte. Even een opsomming van …

Lees verder
Minhysterie
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Wij waren een weekje op Kos, het pittoreske eiland. Niet alleen om vakantie te vieren, maar ook om de stand van zaken aangaande de vluchtelingen te bekijken. Na twee redelijke dagen sloeg het weer om en vakantie in de regen is een ramp. Al morrend en mopperend trokken wij in …

Lees verder
Minhysterie
BlogNieuwsTom van Apeldoorn

Net terug van het ANVR-Congres in Abu Dhabi zit ik met frisse tegenzin weer achter mijn bureau. Vier dagen van genieten, luisteren, maar vooral veel met branchecollega’s praten over de toekomst en dat uiteraard op een heel erg comfortabele manier. Een perfect georganiseerd congres, dat kan ik als opper-zeikerd niet …

Lees verder