Nieuws

Boeing 737 MAX mag ook in Europa weer vliegen

De Boeing 737 MAX mag in Europa de lucht weer in, daar heeft de Europese luchtvaartautoriteit EASA toestemming voor gegeven. De Boeing 737 MAX stond sinds maart 2019 wereldwijd aan de grond, nadat problemen met het veiligheidssysteem van het toestel twee crashes hadden veroorzaakt.

In de Verenigde Staten mocht het toestel vorige maand weer de lucht in, ook in diverse andere landen buiten Europa mocht het toestel alweer vliegen. Boeing heeft aanpassingen aan het toestel gedaan, zoals onder meer een update voor de software en de elektrische systemen. EASA heeft in de afgelopen tijd verschillende testvluchten en simulatorsessies uitgevoerd met de aangepaste 737 MAX. Ook hebben piloten die met het toestel vliegen een extra training moeten doen.

TUI fly
In Nederland vliegt TUI fly met de 737 MAX. “Na de goedkeuring door EASA en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan alles nu in gereedheid gebracht worden voor een veilige en succesvolle ingebruikname van de 737 MAX. We leggen nu de laatste hand aan de updates en verbeteringen zoals aangegeven door deze regelgevende instanties. Ook de training van de piloten kan nu gestart worden. Wanneer deze stappen zijn afgerond, kunnen we de 737 MAX opnieuw inzetten binnen de TUI vloot”, laat Petra Kok (Head of External Communications & Spokesperson bij TUI) aan TravelPro weten. Kok: “Uiteraard zijn we hierbij ook afhankelijk van de geldende algemene reisadviezen van de Nederlandse overheid en andere COVID-gerelateerde reisbeperkingen. We houden onze reizigers op de hoogte van de voorbereidingen voor de terugkeer van het vliegtuig in het Europese luchtruim en kijken ernaar uit om hen weer aan boord te mogen verwelkomen.”

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Curaçao organiseert Virtual Site Inspection

Volgende bericht

ANVR vraagt in een noodkreet aan Tweede Kamer om reissector te helpen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.