Nieuws

Boeing British Airways raakt gebouw in Johannesburg

Zondagavond 22 december heeft een toetstel van British Airways tijdens het taxiën op O.R. Tambo International Airport van Johannesburg een verkeerde afslag genomen waardoor het op een te smalle baan terecht kwam en met een vleugel een gebouw ramde. In het vliegtuig zaten 182 passagiers en konden allemaal veilig het toestel verlaten. Vier mensen die zich bevonden in het gebouw liepen lichte verwondingen op, verder raakte er niemand gewond. Na de botsing bleek de schade zo groot dat vliegen onmogelijk bleef en werden de passagiers ondergebracht in hotels.

Enkele passagiers aan boord twitterden na afloop van het incident. Een van de passagiers was Harriet Tolputt, mediawoordvoerder van Oxfam. Ze twitterde dat de ontruiming vlot verliep, maar dat ze zich verbaasde over het feit dat bij het verlaten van het vliegtuig de passagiers uit de First en Business Class voorrang kregen, zoals ook in normale omstandigheden bij het van boord gebruikelijk is. Iemand anders twitterde: “Dankzij British Airways heeft het gebouw in Johannesburg een nieuwe vleugel gekregen.” Een woordvoerder van British Airways meld dat alle passagiers zijn verzorgd door de medewerkers en dat er een volledig onderzoek naar het incident is gestart.

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Isropa is terug

Volgende bericht

Zalando

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."