Nieuws

Boekingen trager op gang dan vorig jaar

De boekingen lijken dit jaar een stuk trager op gang te komen dan vorig jaar. Ook op onze Facebookpoll liet een meerderheid weten dat dit het geval is. Maar waar ligt dat aan? En is er reden tot paniek?

“We zien inderdaad het beeld van de vertraagde boekingen en dat hoor je ook als je met mensen uit de sector spreekt. Vorig jaar hebben we een hele sterke start van de boekingen gehad en liepen we bij wijze van spreken in polonaise door de gangen heen, dit jaar hebben we dat jammer genoeg niet vol kunnen houden. De consument is dit jaar heel terughoudend, maar ik heb er vertrouwen in dat door de Vakantiebeurs en alle marketinginspanningen de boekingen weer op gang komen. Alle indicatoren staan nog steeds op groen, maar we worden al snel nerveus als het in het begin uitblijft”, aldus Frank Oostdam (Voorzitter ANVR).

Dimitri Joannides (Sales Manager TUI Nederland) laat ook weten dat de boekingen minder hard gaan dan vorig jaar. “Vorig jaar januari was een extreem goede start. Dus als je die cijfers vergelijkt, dan komen de boekingen dit jaar inderdaad wat trager op gang. De consument is dit jaar afwachtend, dat kan komen doordat de zomer lang heeft geduurd en de winter op dit moment erg mild is. Mensen hebben nog niet de donkere winterse dagen meegemaakt, dus de activatie om te gaan boeken lijkt daardoor wat vertraagd. Daarnaast speelt het loonstrookje mogelijk ook een rol. Veel klanten zitten nog in het informatietraject en hebben hun definitieve keuze nog niet gemaakt. Een deel van de consumenten wil eerst duidelijkheid wat januari qua salaris gaat brengen voordat ze daadwerkelijk gaan boeken.”

Lees het hele artikel hieronder.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Reis Ad Vies

Volgende bericht

Holland America Line onthult exclusieve Rotterdam 1873 koffie

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.