CoronavirusNieuws

Boekingsachterstand nog zo’n 40% vergeleken met pre-coronajaar 2019

Deel dit artikel

De ANVR/GfK steekproef over boekingen onder bijna 50.000 consumenten laat voor december, net als in november, een forse stijging van het aantal boekingen zien in vergelijking met december 2020, maar de sector kijkt nog steeds aan tegen een achterstand van zo’n 40% vergeleken met het pre-coronajaar 2019.

Ten opzichte van 2020 is met +137% qua boekingen in de decembermaand sprake van een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Nederland verkeerde toen in een lockdown, maar dat geldt feitelijk ook voor december 2021.

Kijken we naar de boekingen voor de verschillende Europese landen, dan zien we dat we voor praktisch alle landen ten opzichte van 2019 nog in de min staan. Alleen voor België zien we dat er in de feestmaand december +6% meer geboekt is dan in 2019; als dichtbij-mogelijkheid om de Nederlandse lockdown te ontlopen, is dat niet heel verbazend.

Ook Denemarken doet het met slechts -1% ten opzichte van 2019 goed in de decembermaand. Normaal gesproken populaire landen als Turkije (-61%), Spanje (-31%) en Griekenland (-56%) blijven ten opzichte van 2019 nog ver achter qua boekingen in december. Dat geldt ook voor UK/Ierland met -58%.

Buiten Europa zijn in Zuid-Amerika vooral Curaçao, Aruba en Bonaire populair, terwijl Noord-Amerika nog zo’n 40% achter loopt op de 2019-cijfers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Consumentenbond: reisaanbieders geven vaak verkeerde informatie

Volgende bericht

SunExpress van Schiphol naar Dalaman

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.