Nieuws

“Bonaire en haar mensen geven mij een heel fijn gevoel”

Deel dit artikel

In de nieuwste editie van TravelPro staat een Bonaire-special. Onder meer Monique Talsma is ZRA (TUI at Home) op Schiermonnikoog vertelt over het eiland waar zij in februari weer heengaat. “Schiermonnikoog heeft iets met Bonaire en ik ben er écht fan van.” 

“In 2019 ging ik voor het eerst naar Bonaire toe, omdat mijn dochter daarheen ging om uit te zoeken wat ze wilde gaan doen. Ik dacht eerst dat het niks voor mij was, want hier op Schiermonnikoog hebben wij bijvoorbeeld al een geweldig mooi strand. Dat heb je daar minder. Maar het eiland en haar mensen gaven mij een heel fijn gevoel. De warmte op je lichaam, de kleinschaligheid, betrokkenheid, je bent er ontzettend welkom.”

Wanneer het TIME TO SMILE Chogogo Dive & Beach Resort open is, gaat Monique terug naar Bonaire. “Dan gaan mijn man en ik alle tijd nemen om het eiland nog beter te leren kennen. Hij is er nog niet eerder geweest. Ik heb praktisch alles van het eiland in grote lijnen gezien, maar ik wil terugkeren om volop te genieten. Het is er zo prachtig.”

Kleinschaligheid
“Het leuke vind ik de kleinschaligheid van de accommodaties én het eiland an sich. Niet de grote resorts zoals je op andere Caribische eilanden ziet. Alles op Bonaire is klein, intiem. Verder heb ik er ontzettend genoten van Washington Slagbaai National Park. Het is er werkelijk prachtig. Je moet wel goed weten wie je er heen stuurt. Je moet niet iemand erheen sturen die een ‘bounty island’ verwacht. Je moet iets hebben met kiten, duiken, snorkelen, verwend worden op culinair gebied en genieten van het weer.”

Lees meer in TravelPro 40 van 8 oktober 2021.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. 12 oktober 2021 at 22:38

    Bonaire is ook een populaire huwelijksreis bestemming in 2021! Heerlijk eilandje. Goed om te weten: Het eiland is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot de beste plek ter wereld om te leren windsurfen.

Vorige bericht

“Nog nooit een ontevreden Bonaire klant gehad”

Volgende bericht

Borussia Dortmund benoemt P1 Travel tot Official Regional Partner

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.