CoronavirusNieuws

Bonaire scherpt coronamaatregelen aan

Deel dit artikel

Bonaire heeft vanwege een snelle toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland scherpere coronamaatregelen aangekondigd, die vanaf vandaag (4 januari 2022) voor alsnog een maand gelden.

De aangescherpte maatregelen gaan vooral over het voorkomen van groepsvorming en gelden in ieder geval tot en met 4 februari. “Nu de omikronvariant op Bonaire is, is het nog belangrijker dat mensen niet in grote groepen samenkomen”, zegt gezaghebber Edison Rijna.

Daarom geldt er nu voor samenkomsten in een maximum van tien personen, die tot maximaal twee huishoudens behoren. De horeca sluit ‘s avonds om 24.00 uur de deuren en er worden per tafel maximaal vier volwassenen toegestaan. De regels voor buitenevenementen worden ook aangescherpt. Maximaal 50 mensen mogen buiten samenkomen. Het aanwezige publiek mag niet zingen en niet dansen, de mensen hebben vaste zitplaatsen. Winkelen moet zoveel mogelijk alleen gebeuren. Discotheken blijven dicht en bij sportactiviteiten zijn geen toeschouwers meer welkom.
Maandag waren er op Bonaire 232 coronabesmettingen geregistreerd, een week eerder waren dat nog 111 besmettingen. Rijna zegt niet anders te kunnen dan nieuwe maatregelen te nemen.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI lanceert nieuwe campagne 'Live Happy'

Volgende bericht

Club Med opent twee nieuwe Resorts in Noord-Amerika

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."