Nieuws

Bonaire verwacht stijging van 700 kamers voor 2021/22

Deel dit artikel

Tourism Corporation Bonaire (TCB) verwacht voor 2021/2022 een totale stijging van 715 kamers, met als resultaat een totaal van 2.897 kamers tegen het einde van 2022.

Als onderdeel van de planning voor 2022 heeft Tourism Corporation Bonaire (TCB) een analyse van kamer-inventarisatie uitgevoerd om de komende veranderingen in de accommodatiesector en de beschikbare kamercapaciteit beter te begrijpen. “Het is belangrijk om dit soort onderzoeken uit te voeren om de markt en haar ontwikkelingen beter te begrijpen. We staan ​​op het punt om extra wekelijkse vluchten vanuit onze belangrijkste bronmarkt in de VS te verwelkomen en zien een toename van toekomstige werkgelegenheidskansen voor onze mensen en door middel van dit soort studies kunnen we beter anticiperen en ons voorbereiden op de toekomst”, aldus Miles Mercera, CEO TCB.

TCB heeft onlangs de gebieden geïdentificeerd van databeheerprojecten die in de komende weken zullen worden uitgevoerd, waaronder hotelprestaties, data van bezoekerservaringen en meer. Het overzicht van het onderzoek van kamerinventarisatie omvat data en deelname van onze hotels, appartementen, villa’s en verhuur van real estate. De resultaten van dit onderzoek laat zien dat Bonaire op dit moment in totaal 2.182 beschikbare kamers heeft. Het totaal aantal kamers in 2019 was 1.749. In 2020 was er een totale toename van 433 kamers.

De toename van extra kamers is een combinatie van bestaande ketens met nieuwe toevoegingen of uitbreidingsprojecten zoals Delfins Beach Resort, Plaza Resort Bonaire, Captain Don’s Habitat, Resort Bonaire, Grand Windsock en/of condo-ontwikkelingen, maar ook nieuwe toevoegingen zoals Bloozz Resort Bonaire, Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort en Sunset Beach Resort.

TCB zal zich ook blijven inspannen voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal, aangezien TCB verwacht dat de werkgelegenheid voor de lokale bevolking zal toenemen. Met de geplande groei van onze kamerinventaris verwachten we dat er minimaal 1000 extra banen worden gecreëerd in onze toeristische sector. Dit is exclusief de indirecte werkgelegenheid. TCB zal zich in de toekomst richten op verschillende initiatieven voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal om het lokale talent van Bonaire aan te trekken en te inspireren om deel uit te maken van de toekomstige werkgelegenheid.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Qatar Airways en RwandAir bundelen krachten

Volgende bericht

Roadtrip mit Polizei

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."