Arjen LutgendorffBlogsNieuws

Bonus

Voor wie het nog niet doorhad, het EK-voetbal is vrijdag jl. van start gegaan in Frankrijk. Volgens velen in de reisbranche niet slecht voor de boekingen, maar toch lopen die vooralsnog achter op die van vorig jaar.

Overigens lijkt het er met de supportersrellen op dat het voor landen steeds minder interessant wordt om zo’n groot voetbaltoernooi te organiseren. Geld investeren om op die manier wellicht ook meer toeristen en handel te trekken, maar vervolgens ben je weken/maanden bezig om de binnenstad weer op te knappen.

Voor de voetballers zelf is het natuurlijk vooral een kwestie van een sportieve prestatie neerzetten. Daarnaast valt er nog veel meer te scoren. De Belgen zouden namelijk bij het winnen van het EK per speler zo’n €704.000 extra kunnen cashen.

Christiano Ronaldo harkte overigens een bonus binnen van zeven cijfers toen hij zijn club Real Madrid de Champions League bezorgde… Aan de andere kant heb je ook mensen die een contract met een jaarsalaris van bijna €2 miljoen weigeren, omdat ze geen bonussen krijgen. En natuurlijk, ook de hoge bazen in de reisbranche ontvangen vast geen onaardige bonus.

De bonussen, het is iets dat leeft in de reisbranche. Ook de bonussen waren vroeger namelijk beter, zoals alles, is het niet?! Of Christiano Ronaldo overigens die bonus in z’n eentje kreeg weet ik niet, maar de €704.000 waar de Belgen op kunnen rekenen bij een EK-winst is op basis van teamwinst. Misschien net zo eerlijk, of toch niet?

Er kwam mij ter ore dat er ook reisagenten zijn die hun bonus kunnen shaken wanneer een iemand in het team gemiddeld slechter scoort dan een acht naar aanleiding van de mystery guest bezoeken, waarbij het gemiddelde cijfer wel voortkomt uit meerdere bezoeken. Hoe de vork precies in de steel zit doet mij er eigenlijk niet toe. Ik ben benieuwd hoe het nu echt zit met de bonussen. Valt er nog wat leuks mee te verdienen? En mocht het verhaal kloppen dat het gehele team geen bonus krijg wanneer een iemand faalt, dan is er een ‘troost’…wanneer een Belg in de finale (die wordt beslist door een penaltyserie) een penalty mist, dan loopt het hele team de bonus van €704.000 mis. Shoot!

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

© 2016 – 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Verdubbeling commissie op diverse extra services TUIfly

Volgende bericht

(Video) KLM vervangt blauw deels voor oranje

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.