Nieuws

Booking experimenteert met vliegtickets, autohuur en restaurants

Deel dit artikel

Booking.com is aan het experimenteren om ook vliegtickets, autohuur en restaurantreserveringen aan te bieden. Twee jaar geleden liet mede-oprichter van Booking.com Jan Bruinsma in een exclusief interview nog aan TravelPro weten niets te zien in het aanbieden van vliegtickets op Booking.com.

“Van het begin af aan vragen mensen waarom we nog geen vliegtickets aanbieden op Booking.com. Maar ook packaging, autohuur, reisverzekeringen… Dagelijks krijgen we dit soort suggesties. Ik heb altijd ‘nee’ gezegd, wij focussen op hotelreserveringen”, aldus Bruinsma. “Het was al een hele stap dat Booking.com een ander type accommodaties is gaan aanbieden, want daar zijn we ook heel strikt in.”

Via test-tabbladen als Booking.Kayak.com is nu te zien dat er wordt getest met vliegtickets via Kayak, autohuur via RentalCars.com en restaurantreserveringen via OpenTable, net als Booking.com allemaal onderdeel van de Priceline Group. De nieuwe tabbladen op de homepage van Booking.com zijn waarschijnlijk niet zichtbaar voor alle gebruikers en een test om te zien hoe ze presteren, dat heeft een  woordvoerder van Priceline Group laten weten tegenover Skift.com. De testpagina’s zijn ook niet op alle devices te zien.

Booking.com lijkt met deze stap andere partijen te volgen in het aanbieden van een completer vakantieaanbod. Ook partijen als Expedia, TripAdvisor en Ctrip bieden allemaal ook meerdere reisonderdelen aan. De strijd om de hotelovernachtingen gaat er hard aan toe. ‘Onlangs’ is Trivago weer een tv-reclamecampagne gestart waar het bedrijf minstens 70 miljoen dollar voor uittrok. Kayak mede-oprichter en CEO Steve Hafner heeft laten weten dat Kayak zich naast accommodaties steeds meer richt op vliegtickets.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Brussels Airport investeert fors in nieuwe technologie

Volgende bericht

KLM helpt reizigers in Amsterdam met Care Tag

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.