Nieuws

airberlin meest zuinige airline van Europa

Deel dit artikel

airberlin bereikte over 2011 een nieuw record met per passagier 3,5 liter brandstof per honderd gevlogen kilometers (PKM). Hiermee is airberlin de meest zuinige luchtvaartmaatschappij van Europa blijkt uit een benchmark van het bedrijf. Het afgelopen jaar werd 19.800 ton aan kerosine bespaard wat de uitstoot van kooldioxide met ruim 62.000 ton verminderde.

Het record van airberlin is bereikt door de gezamenlijke inspanningen binnen de luchtvaartmaatschappij. Het nog nauwkeuriger vaststellen van vluchtinformatie, zoals weer, temperatuur en vliegtraject spelen een belangrijke rol bij de maatregelen die tot de extra besparing hebben geleid. Ook een verdere optimalisatie van vliegtijden met een nog beter uitgekiende belading heeft bijgedragen om het kerosineverbruik terug te kunnen dringen.

“De bescherming van het milieu is een belangrijk concurrentiecriterium geworden”, aldus Hartmut Mehdorn, CEO van airberlin tijdens een presentatie van het nieuwe milieu-record in Düsseldorf. “Door spaarzaam te zijn, worden de kosten verlaagd en het ecologisch evenwicht verbeterd. Voor passagiers betekent dit een belangrijke  toegevoegde waarde, die airberlin graag verder uitbouwt.” Het doel van de onderneming voor 2012 is het specifieke kerosineverbuik terug te brengen tot 3,4 liter per 100 PKM. Dat komt overeen met een extra besparing van 100.000 ton kooldioxide

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Specials Reisburo Actueel #15: Winternoviteiten 2011/2012 Deel 2 & Wintersport

Volgende bericht

Schiphol verwacht 8% meer passagiers in 2011

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."