Nieuws

Bril meest geclaimde item tijdens wintersportperiode

Ook de afgelopen winter is er weer bagage beschadigd, zoekgeraakt of gestolen. Het meest geclaimde voorwerp is de bril. Brillen (die door 73% van de wintersporters worden gedragen op de piste) blijken kwetsbare voorwerpen die bij een valpartij op de piste snel beschadigen.

Tevens is er een lichte toename te zien in het aantal geclaimde wintersporthelmen (die door 26% van de wintersporters werd gedragen in 2010). 18% van de wintersporters heeft wel eens wat verloren in de lift, vaak gaat het om skistokken, handschoenen en mutsen. Ondanks de toenemende populariteit komen de iPad en laptop nog niet in de buurt van een plaats in de top tien. Deze items blijven vaak in de accommodatie en gaan niet mee de piste op. Tijdens de wintersportvakantie worden er meer blessures gedeclareerd op de reisverzekering dan bagageschade. Het betreft vooral blessures aan knieën, polsen, benen en enkels.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Guus Meeuwis hoofdact op reisagentenfeest Holland International

Volgende bericht

Verken New York op de fiets tijdens Bike Month NYC

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."